Geplaatst | 10-12-2020

Studenten Terra zetten stage om in sociaal project

Studenten Terra zetten stage om in sociaal project

Studenten van de opleiding Food, Life & Innovation van Terra mbo brachten ruim 200 kilo zelf gefermenteerde zuurkool naar de Voedselbank Stad Groningen. Zo’n 400 gezinnen kunnen van deze zuurkool eten. Daarnaast haalden de studenten bij Akkerbouwbedrijf Oosting uit Odoorneveen zo’n 250 kilo gele uien op, nadat ze van eigenaresse Leonie Oosting het verhaal van grond tot mond hadden gehoord.

Door de coronasituatie konden de studenten afgelopen oktober geen geschikte stageplek vinden. Om toch ervaring op te doen bedachten de innovatieve studenten een sociaal project waar verschillende werkprocessen aan gekoppeld werden. Zo dienen de studenten een tweeledig doel, namelijk leren en de medemens helpen.

Samenwerkende partners
De studenten bezochten Gert Koekoek van Groenteproductie Flevoland (Dronten) om de geteelde kolen van het Suikerterrein te kunnen snijden. Praktijkopleider Mirjam Veenman begeleidde de studenten met het ‘leren fermenteren’, een eeuwenoude conserveringstechniek. De kolen werden gefermenteerd, verpakt en vervoerd. Met dit proces werd met verschillende partijen samengewerkt. Zo bood de Wolkenfabriek Groningen hun keukenruimte aan om van dit sociale project een succes te kunnen maken. Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zorgde voor een stukje maatwerk qua erkenning van de praktijkopleider met behulp van Wilfred Kienecker van SBB. Wendbaar vakmanschap van alle partners in dit project.

Deel dit op