Geplaatst | 13-01-2017

Studenten Terra derde plaats bij beroepenwedstrijd Tuinaanleg

Studenten Terra derde plaats bij beroepenwedstrijd Tuinaanleg

Van 10 tot en met 12 januari 2017 vonden tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg de kwalificatieronden van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Herman Visscher en Sander de Weert, studenten van de mbo-opleiding Hovenier van Terra Meppel, waren na een interne voorronde voor Terra-teams uitgekozen om Terra te vertegenwoordigen. Zij veroverden in Hardenberg een knappe derde plaats.

Aan de kwalificatievoorronde deden in totaal vijf teams mee, van Terra, AOC Oost, Groenhorst College, Groene Welle en Nordwin College. De studenten moesten gedurende de drie beursdagen in totaal 16 werkuren een tuin aanleggen. In de tuin moest een verhoging komen met daaromheen een vlechtwerk van wilgentenen, een stapelmuur van verschillende steensoorten en muurbeplanting, een vijver en een vlonder van ruwhouten palen. Er werd gewerkt met natuurlijke materialen die na gebruik op een natuurlijke manier afbreekbaar zijn.

Een vakkundige jury beoordeelde de aangelegde tuinen. Daarbij werd niet alleen beoordeeld op de technische uitvoering maar ook op vaardigheden als werkplanning, de presentatie van het beplantingsplan, de inschatting van risico's en het plan om die te voorkomen en op de communicatie met de juryleden. Het team van Terra behaalde in Hardenberg een mooie derde plaats na AOC Oost en Groenhorst College.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws