Geplaatst | 22-05-2018

Studenten Terra Winschoten zetten zich in voor zieke kleuter

Studenten Terra Winschoten zetten zich in voor zieke kleuter

Onder leiding van tuinarchitect Martin Knol hielp een aantal studenten van de Terra opleidingen Groene leefomgeving en Hovenier van Campus Winschoten op woensdag 9 mei bij het project ‘Een tuin voor Geuko’. Zij legden een rolstoelvriendelijke tuin aan voor de ernstig zieke kleuter Geuko van Lang (5) uit Winschoten.

Geuko is door een polio-achtig virus verlamd geraakt en kan niet zelfstandig ademhalen. Sinds eind april is Geuko na meer dan twee jaar weer thuis. Al die tijd werd hij behandeld in het UMCG en in twee klinieken in Duitsland. Het huis van Geuko is via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) al aangepast voor zijn rolstoel, de tuin valt echter niet onder deze wetgeving. Met geschonken materialen van allerlei gulle gevers is Martin Knol het project 'Een tuin voor Geuko gestart'. Studenten van Terra Winschoten hielpen hier graag aan mee en tegelijkertijd een mooie mogelijkheid om hun opgedane vaardigheden in praktijk brengen.

‘De stoere jongens’
De studenten van Terra hebben een helling van het terras naar de tuin aangelegd, zodat Geuko ook in de achtertuin kan komen. In de achtertuin hebben zij vervolgens een grasveld aangelegd met een speciale ondergrond. Hierdoor is het mogelijk dat de rolstoel ook daar kan komen als de grond nat is. Daarnaast is de tuin opgehoogd en zijn er nieuwe planten gepoot. De moeder van Geuko vindt het fantastisch dat de tuin toegankelijk is gemaakt voor de rolstoel van haar zoon, zodat hij ook in de tuin kan genieten. 'Ze hebben geweldig hard door gewerkt, ondanks het warme weer die dag', laat de moeder van Geuko weten. Geuko was vooral onder de indruk van 'de stoere jongens' zoals hij ze noemde.

Studenten Terra Winschoten zetten zich in voor zieke kleuter
Deel dit op