Geplaatst | 01-05-2017

Studenten Terra, Noorderpoort en Alfa-college bouwen in Roemenië

Studenten Terra, Noorderpoort en Alfa-college bouwen in Roemenië

Vandaag, 1 mei, zijn studenten van Terra, Noorderpoort en Alfa-college naar Roemenië vertrokken.

De studenten werken samen aan een huiswerkverblijf voor Roma-kinderen. De studenten volgen een opleiding in de richting bouw, elektra, logistiek en hovenier. Tijdens deze mooie ontdekkingstocht leren ze veel over samenwerken, hun eigen vakgebied en iets doen voor de lokale bevolking. Het project heeft van het Erasmus+ programma het predicaat ‘zeer goed’ ontvangen en is voorgedragen voor een internationale prijs. Daarnaast heeft het project de aandacht van het Ministerie van Onderwijs in Den Haag getrokken. Een aantal studenten heeft hier een presentatie gegeven. Voor bijna alle Terra studenten is dit project tevens een proeve van bekwaamheid. In Roemenië doen zij dan hun praktisch examen.

Dit project is voor de vierde keer van start gegaan. Er zijn vijf studenten van Terra MBO uit Groningen, Eelde en Meppel mee. Wij wensen de studenten veel succes toe!

Terra Meppel
Nick Ruiter (Bos- en natuurbeheer)
Dannick Johannes (Hovenier)

Terra Groningen
Ferdy Stam (Tuin, park en landschap)
Niek de Jonge (Tuin, park en landschap)

Terra Eelde
Tim Mollema

Wil je de studenten volgen of meer weten over het project? Houd dan de website https://blogroemenie.com/en  http://www.talentforromania.eu./index.php?p=1in de gaten.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws