Geplaatst | 26-11-2019

Studenten Terra MBO winnen Nationale Ploegwedstrijden

Studenten Terra MBO winnen Nationale Ploegwedstrijden

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 november vonden de Nationale Ploegwedstrijden plaats in Stadskanaal. De belangstelling onder studenten van AOC’s was nog nooit zo groot. Er deden maar liefst 22 studenten mee, verdeeld over twee categorieën. De studenten van Terra MBO presteerden bijzonder goed. Martijn Lingbeek ontving de eerste prijs in de categorie rondgaand ploegen en Rob Oosterhof werd eerste bij wentelploegen.

Categorie speciaal voor studenten
Docent Cor Fockens die het team van Terra begeleidde, laat weten dat de ploegwedstrijden een mooie manier zijn voor studenten om te oefenen met ploegen. “In de opleiding Loonwerk behandelen we ploegen in de les. Voor de studenten die meedoen aan de ploegwedstrijden organiseer ik speciale theorielessen en laat ik een demonstratie zien. Bij de ploegwedstrijden is voor studenten van AOC’s een speciale klasse in het leven geroepen, omdat zij minder (wedstrijd)ploegervaring hebben dan de overige deelnemers.” Docent Cor Fockens die het team van Terra begeleidde, laat weten dat de ploegwedstrijden een mooie manier zijn voor studenten om te oefenen met ploegen. “In de opleiding Loonwerk behandelen we ploegen in de les. Voor de studenten die meedoen aan de ploegwedstrijden organiseer ik speciale theorielessen en laat ik een demonstratie zien. Bij de ploegwedstrijden is voor studenten van AOC’s een speciale klasse in het leven geroepen, omdat zij minder (wedstrijd)ploegervaring hebben dan de overige deelnemers.” Docent Cor Fockens die het team van Terra begeleidde, laat weten dat de ploegwedstrijden een mooie manier zijn voor studenten om te oefenen met ploegen. “In de opleiding Loonwerk behandelen we ploegen in de les. Voor de studenten die meedoen aan de ploegwedstrijden organiseer ik speciale theorielessen en laat ik een demonstratie zien. Bij de ploegwedstrijden is voor studenten van AOC’s een speciale klasse in het leven geroepen, omdat zij minder (wedstrijd)ploegervaring hebben dan de overige deelnemers.”

Goed ploegwerk
Bij het rondgaand ploegen is het openen en sluiten van het perceel het meest lastige. Bij het wentelploegen is het grootste probleem het uitploegen en aanstorten van de geer, maar bij de eindvoor moet je vervolgens ook weer goed uitkomen. Met veel enthousiasme en gedrevenheid ploegden de studenten hun veldje om. Alle deelnemende AOC-studenten leverden, volgens omstanders, goed ploegwerk. Terra is daarom extra trots op de beide prijswinnaars. Martijn Lingbeek van Terra MBO ontving de eerste prijs in de categorie rondgaand ploegen. Hij reed op de eerste trekker die zijn opa in 1967 kocht. Rob Oosterhof ook van Terra MBO behaalde de eerste plaats bij het wentelploegen.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws