Geplaatst | 02-03-2020

Studenten Terra MBO steriliseren 600 honden en katten in Paramaribo

Studenten Terra MBO steriliseren 600 honden en katten in Paramaribo

Studenten van de opleiding Paraveterinair van het Terra MBO Emmen kregen dit jaar voor de derde keer op rij de kans om deel te nemen aan het sterilisatieproject van de Stichting Vrienden Dierenbescherming Suriname.

Samen met docent Hiske Pekelder zijn Lotte Tempelman, Nienke Visscher en Romy Markies op dinsdag 24 februari richting Paramaribo vertrokken voor dit buitenlandse avontuur. 

Twee weken lang gaan zij in de zinderende hitte assisteren bij het steriliseren (castreren) van honden en katten. Samen met een team van dierenartsen en assistenten gaan de studenten proberen zoveel mogelijk dieren te steriliseren. Dit alles om de problematiek rondom zwerfhonden in Paramaribo te minimaliseren. De studenten zullen veel ervaring opdoen op het gebied van voorbereiding (pre-op), nazorg (post-op) en natuurlijk assisteren tijdens de daadwerkelijke operaties.

Niet alleen de temperatuur is anders maar ook de honden reageren anders dan de studenten gewend zijn in Nederland. De honden krijgen vaak voor het eerst een halsband en riem om op de dag van de operatie en zijn niet gewend om hieraan te lopen. Studenten zullen dus ook erg goed worden in het hanteren en fixeren van dieren. Iedere dag start de groep om 8.00 uur met het opereren van (straat)honden en proberen zij ongeveer 600 dieren te opereren tijdens het project.

Even voor vertrek laat Hiske weten; “We zijn klaar om te vertrekken. De laatste inentingen zijn inmiddels gezet, de koffers gepakt. We hebben er onwijs veel zin in. Voor we starten met opereren gaan we eerst acclimatiseren met een tocht over de Commewijnerivier genietend van roti, Baka Bana en schaafijs!”

Deel dit op