Geplaatst | 02-09-2019

Start nieuwe mbo-opleiding Food, Life & Innovation

Start nieuwe mbo-opleiding Food, Life & Innovation

Vrijdag 30 augustus werd op een creatieve, actieve en culinaire wijze het startsein voor de nieuwe mbo-opleiding Food, Life & Innovation van Terra mbo gegeven. De niveau 4 opleiding Food, Life & Innovation wordt ingevuld vanuit de 'Vanaf de bron tot op je bord' gedachte. Voorlichting over gezonde en duurzame voeding, herkomst, voedselketens en trends zijn de belangrijkste pijlers. Er wordt intensief met bedrijven samengewerkt, zowel in de ontwikkeling van de opleiding als in de uitvoering.

De eerste lichting studenten heeft met een dagvullend programma op het SuikerTerrein de opleiding ‘geopend’. De groep startte de dag met het maken van een zelfportret tijdens een graffiti workshop. Daarna stond het actieve gedeelte op het programma: een plukwandeling en een bootcamp-sessie in de Roege Route. Hierna haalden de studenten de laatste oogst van het land voor een culinaire jamsessie.

“Culinair jammen is met alle producten die je tot je beschikking hebt, lekker aan de slag gaan en zelf gerechten en hapjes maken om zo nieuwe smaken te creëren”, vertelt Leonie Oosting, één van de nieuwe studenten van de opleiding Food, Life & Innovation. “Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het heel belangrijk vindt dat mensen weten waar hun voedsel vandaan komt. Daar wil ik graag voor zorgen”.

Samen met alle nieuwe food-studenten, hun ouders, docenten en samenwerkingspartners van de opleiding Food, Life & Innovation werd geproost op deze nieuwe innovatieve mbo-opleiding en de toekomstige Food Professionals.

Start nieuwe mbo-opleiding Food, Life & Innovation
Deel dit op

Gerelateerd nieuws