Geplaatst | 30-09-2014

Stage Zweden

Jelmer doet de mbo-opleiding Melkveehouderij aan het AOC Terra en zit in zijn vierde jaar. Afgelopen zomer heeft hij stage gelopen bij de boerderij Bonte Ko Holstein in Zweden. Deze boerderij wordt gerund door een Friese familie die naar het buitenland is verhuisd, hiermee is hun grote droom uitgekomen!

Voor Jelmer is het bezoekje aan Zweden een prachtige ervaring geweest en een groot leermoment. Hij heeft zich vooral bezig gehouden met het opfokken van de jongste kalveren. Jelmer heeft een nieuw opfokplan geschreven en de kalveren nauwkeurig gevoerd, waardoor de kalveren zich steeds meer ontwikkelden. Naast deze goed geslaagde hoofdopdracht heeft hij zich ook bezig gehouden met verschillende taken zoals melken, grasmaaien, stro rijden en gras inkuilen.      

Voor meer foto's van zijn stage, klik hier.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws

Opleidingen Veehouderij
Veelgestelde vragen
Is er ook een maximum aantal studenten per opleiding?

Nee, in principe niet. Met uitzondering van de opleiding paraveterinair. Voor deze opleiding hebben we een numerus fixus ingesteld. Kijk op de opleidingspagina van de opleiding paraveterinair voor meer informatie. We proberen binnen Terra altijd te kijken of er ook voldoende stageplaatsen zijn voor het aantal studenten.

Heb je een andere vraag? Stel hem via Twitter of Facebook of stuur een mail!

Paard