Geplaatst | 16-05-2017

Sportieve actie op het Suikerfabriekterrein

Sportieve actie op het Suikerfabriekterrein

Outdoor fitness op de Roege Route

Terra en Waterrijk Pioniers creëren een avontuurlijk outdoor-fitness traject op het terrein van de voormalige Suikerfabriek. Het traject is een slingerende looproute door een doolhof van wilgen en ademt de sfeer van ruige natuur.

Op vijf verschillende plekken, zogenaamde stations, kan getraind worden op behendigheid en kracht. Die stations zijn voorzien van duurzame en veilige toestellen en bekende work-out attributen zoals battle ropes en tire flip. Ook worden afgedankte tractorbanden hergebruikt voor uitdagende trainingsmogelijkheden.

De studenten van de mbo-instellingen Terra, Alfa-college en Noorderpoort in de stad Groningen zullen er de komende maanden sportlessen volgen. De Roege Route is ook bedoeld voor alle bootcamp en crossfit groepen die nu trainen door de gehele stad en soms moeten uitwijken naar een overdekte locatie. Zonde, want wat is nu leuker dan buiten sporten?

De Roege Route krijgt ondersteuning van De Bewegende Stad waarin de gemeente Groningen zich sterk maakt voor sport en spel als onderdeel van de openbare ruimte. Op deze manier wil de gemeente zo veel mogelijk stadjers plezier laten beleven aan sport en bewegen. Het afleggen van de Roege Route is een unieke ervaring die ook niet-sporters zal stimuleren om te bewegen.

Deze buitenactiviteit is de eerste fase van de ontwikkeling van het Suikerfabriek terrein. Terra zal in de komende jaren samen met andere organisaties, collega onderwijsinstellingen en innovatiebedrijven diverse activiteiten ontplooien voor de inwoners van Groningen op het gebied van voedsel, zorg & gezondheid / healthy aging, energie en biobased.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws