Geplaatst | 16-03-2021

Spannende strijd tijdens beroepenwedstrijd Groene Ruimte Terra MBO

Spannende strijd tijdens beroepenwedstrijd Groene Ruimte Terra MBO

Door de aanhoudende coronamaatregelen vinden dit jaar geen beroepenwedstrijden in het mbo plaats. Om de studenten van Terra MBO toch een extra uitdaging te bieden en een kans te geven om hun talenten te laten zien, vond er vrijdag 12 maart een onderlinge wedstrijd plaats.

Tijdens de interne beroepenwedstrijd Groene Ruimte streden studenten van de opleiding Hovenier niveau 3 en 4 van de vestigingen Meppel, Eelde en Groningen om de winst.
 
De wedstrijd werd gehouden in de kas van Terra Meppel. Om 8 uur ’s ochtends kregen de deelnemers het tuinontwerp, matenplan en een overzicht van de materialen die ze in de nieuw aan te leggen tuin moesten meenemen. Vakdocenten en coaches stonden aan de zijlijn, maar mochten zich niet bemoeien met de uitvoering. Vanwege de huidige maatregelen was publiek niet toegestaan. Daarom was de wedstrijd via een livestream te volgen.
 
Een deskundige jury beoordeelde de studenten. Er werd gekeken of de maatvoering overeen kwam met de gegevens uit het ontwerp en of alle materialen in het ontwerp terugkwamen in de uitvoering. Daarnaast werd gelet op de mate van veilig werken en een ergonomische werkhouding. Aan het eind van de dag werden de winnaars bekend gemaakt. Het team van Meppel (Mart Smand en Rick Woltman) had de meeste punten en hebben dus de beroepenwedstrijd Groene Ruimte 2021 gewonnen.​ Team Eelde (Rik Bont en Jos Roossien) is tweede geworden en op de derde plaats is geëindigd team Groningen (Marik Bos en Hilvert de Wit). Om 18.00 uur werd de dag gezamenlijk afgesloten en werden de ervaringen van de teams uitgewisseld. Al met al een zeer geslaagde beroepenwedstrijd met veel leermomenten.

Spannende strijd tijdens beroepenwedstrijd Groene Ruimte Terra MBO
Deel dit op