Remco Roggeveld koos voor Terra!

Remco Roggeveld koos voor Terra!

Twee jaar geleden moest Remco Roggeveld (18 jaar, student Terra Groningen) een vervolgopleiding kiezen. ‘Wat vind ik leuk?’ ‘Wat past bij mij?’ Benieuwd hoe hij tot zijn keuze is gekomen voor de opleiding Vakbekwaam Hovenier? Wij vroegen het hem!

Hoe heb je een mbo opleiding gekozen?

“Door middel van een snuffelstage ben ik erachter gekomen welke richting het beste bij mij past. Aangezien Terra de enige school in de regio is die deze opleiding aanbiedt, was het voor mij makkelijk kiezen voor een school. Natuurlijk ben ik eerst wel naar de open dag geweest, zodat ik de school kon bekijken.”

Wat is voor jou het verschil tussen vmbo en mbo?

“Op het mbo krijg je meer verantwoordelijkheid. Eerst werd er nog best wel veel voor je geregeld. Nu moet je dat zelf allemaal doen. Best wennen in het begin.”

Waarom heb je voor de opleiding Hovenier gekozen?

“Ik vind de opleiding Hovenier leuk en uitdagend. Je leert veel en bent lekker buiten aan het werk. Hovenierswerk is heel afwisselend. Het ene moment ontwerp je een tuin, terwijl je een dag later bomen verplaatst en bodemonderzoek uitvoert. Al die verschillende dingen in het werk spreken mij erg aan.”

Wat ga je na je mbo doen?

“Na mijn opleiding wil ik eerst een paar jaar aan het werk. Op deze manier kan ik ervaring opdoen en een goede beslissing maken over eventuele vervolgopleidingen. Wel wil ik graag op korte termijn nog een aantal cursussen volgen, maar dit kan prima naast een baan.”

Aanmelden

Ben jij er al uit? Weet je inmiddels welke mbo-opleiding je wilt gaan doen? Schrijf je dan in via de website van Terra mbo.

Nieuwsbrief

Nog geen keuze gemaakt, maar wil je graag dat we je op de hoogte houden van tips en trucs bij kiezen van een vervolgopleiding? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie en tips over het kiezen van een passende opleiding. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Aanmelden nieuwsbrief