Geplaatst |

Praktijkdagen voor studenten loonwerk groot succes

Praktijkdagen voor studenten loonwerk groot succes

In januari en februari hebben studenten van de opleiding Loonwerk van vestigingen Groningen en Winschoten meegedaan aan de jaarlijkse praktijkdagen. Brancheorganisatie Cumela heeft in samenwerking met de scholen de loonbedrijven geselecteerd. Loonbedrijf Wieringa te Bedum, Loonbedrijf Boven te Finsterwolde en loonbedrijf Gebr. Hartenhof te Assen stelden hun bedrijf open om de studenten praktijklessen te geven over inkuilmachines, mestverwerking, wielladers, telescoopladers, spuitmachines en graafmachines.

De praktijklessen worden gegeven door de medewerkers van de loonbedrijven en zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding. Op deze manier komen de studenten meer in aanraking met basisvaardigheden en complexe machines. Werktuigen en machines die wij als school niet bezitten kunnen op een dergelijke, praktische manier aan de leerlingen worden aangeboden. Vooral het “doen” is een belangrijk aspect. Dus leren door de praktijk te ervaren.  

 Het is voor studenten waardevol om eens op een “echt” loonbedrijf rond te lopen en te kijken. Het is een welkome en praktische aanvulling op het lespakket. Ook de omgang met “echte” medewerkers werkt stimulerend. De inzet en het enthousiasme van de deelnemende bedrijven werkten aanstekelijk voor de studenten. De medewerkers waren duidelijk, rustig, plezierig en gaven een duidelijke uitleg. De bedrijven hebben met veel plezier meegewerkt aan de praktijkdagen. De studenten vonden de lessen “super mooi.” Studenten, docenten en de loonbedrijven kunnen terugkijken op succesvolle praktijkdagen.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws