Geplaatst | 24-09-2019

Podiumplaats voor Terra bij Internationale Jeugd-Ploegkampioenschappen in Estland

Podiumplaats voor Terra bij Internationale Jeugd-Ploegkampioenschappen in Estland

Zaterdag 21 september organiseerde EUROPEA de Internationale jeugd-ploegkampioenschappen in Olustvere, Estland. Thomas Berkepies van Terra Emmen heeft een prachtige derde plaats weten te bemachtigen tijdens deze ploegkampioenschappen. Ook de andere studenten die uitkwamen namens Nederland hebben zeer goed ploegwerk laten zien.

Team Nederland
Thomas Berkepies van Terra Emmen, Rob Oosterhof en Gert-Jan Hartenhof van Terra Groningen, en Mees Masselink van het Zone.college vertegenwoordigden Nederland tijdens Internationale Jeugd-Ploegkampioenschappen in Estland. De studenten werden tijdens de wedstrijd begeleid door docenten Cor Fockens van Terra mbo en Rik Luimes van Zone.college.

De wedstrijd
De studenten wisten niet precies wat hen te wachten stond: met wat voor materiaal moest er worden geploegd en hoe zou de grond zijn. Er heerste onder de vier mannen een gezonde wedstrijdspanning. Na de officiële opening vertrokken Gert-Jan en Thomas naar hun veldje om de openingsvoor te ploegen. Deze slaagde bij beide heren erg goed. Na de jury-beoordeling kregen de ploegers tweeënhalf uur de tijd om de veldjes af te ploegen. In de middagwedstrijd verschenen Rob en Mees ieder met hun trekker-ploegcombinaties op het veld. Mees had een prachtige eindvoor en Rob een mooie en rechte aanstorting. Alle studenten hebben laten zien dat ze echte vakmannen zijn als het om wedstrijdploegen gaat.

Prachtige uitslag
Nadat de jury de resultaten had verwerkt, volgde direct de uitslag. Thomas werd als eerste naar voren geroepen om de derde prijs in ontvangst te nemen. Een prachtige verdienste! Mees eindige op een mooie 4e plaats, Gert-Jan eindigde op de 6e plaats en het ploegwerk van Rob leidde tot een 13e plaats in de eindrangschikking. Geen geringe prestatie, als je bedenkt dat er 46 deelnemers waren.

“Terugkijkend kunnen we stellen dat de reis zeer succesvol is geweest. Natuurlijk vanwege de bijzonder goede uitslag van de wedstrijd, maar ook vanwege de saamhorigheid in het team, de goede organisatie van het geheel en de contacten die zijn opgedaan. Een indrukwekkende reis!”, aldus de trotse docent Cor Fockens.

EUROPEA
Het hele project wordt financieel ondersteund door EUROPEA. EUROPEA bevordert (inter-) nationale contacten en uitwisseling tussen scholen voor groen onderwijs en biedt een solide netwerk van Europese collega's die zich inzetten voor internationale samenwerking en het delen van kennis. EUROPEA Nederland, met ruim tachtig leden, maakt deel uit van EUROPEA International met meer dan duizend leden in vijfentwintig landen.

Deel dit op