Geplaatst | 22-04-2021

Podiumplaats Food, Life & Innovation bij landelijke Challenge Voedselverspilling

Podiumplaats Food, Life & Innovation bij landelijke Challenge Voedselverspilling Producten van bieten met het verkeerde formaat

Vanuit De Wolkenfabriek op het Suikerterrein vond donderdag 22 april de uitreiking van de MBO Challenge Voedselverspilling 2021 plaats. Julia Spinder, Rama Almasri en Nicole Hoiting, eerstejaars studenten van de opleiding Food, Live & Innovation van Terra Groningen, stonden in de finale en ontvingen de derde prijs met hun bietencider en bietenhumus!

Studenten van de opleiding Food, Life & Innovation hebben de afgelopen weken gewerkt aan  voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en eigen oplossingen bedacht die bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Het landbouwbedrijf Straver, gevestigd in Almkerk, vroeg de studenten een oplossing te verzinnen voor de te grote bieten die op het land blijven liggen. De studenten hebben nagedacht, geëxperimenteerd, gekookt, geproefd en kwamen met de oplossing bietencider en bietenhumus! Straver is ontzettend blij met deze oplossing en heeft al contact gelegd met een wijnboer in de regio om de cider te produceren.

Het slotevent werd gepresenteerd door Jelien Timmermans en Femke Kingma, studenten van de opleiding Food, Life & Innovation van Terra mbo en winnaars van de Challenge 2019.

Deel dit op