Geplaatst | 26-04-2018

Opening tractorsimulator bij Terra

Opening tractorsimulator bij Terra

Uniek in de onderwijswereld: de tractorsimulator. En hij staat bij Terra! We zijn trots op het feit dat wij de simulator nu kunnen presenteren aan het grote publiek. Dat doen wij door op 23 en 24 mei aanstaande voorpremières en een wereldpremière te organiseren.

Als enige in de wereld beschikt Terra over de innovatieve tractorsimulatoren. De simulatoren maken deel uit van de Terra Rijschool, waar studenten hun T-rijbewijs kunnen halen. In de simulator worden praktijksituaties zeer realistisch nagebootst en er kan meteen geoefend worden met gewenste verkeerssituaties. Bovendien gaan de lessen onder alle weersomstandigheden door. De simulatoren zijn in opdracht van Terra, in samenwerking met de bekende tractorfabrikant New Holland, ontwikkeld door het Groningse bedrijf 3iSIM. Voor de wereldpremière zijn betrokkenen vanuit verschillende invalshoeken rondom de tractorsimulator uitgenodigd.

De situaties zijn toegespitst op de individuele student: het lesaanbod wordt afgestemd op het instapniveau, de vaardigheden en het leertempo van de student. Door het trainen in de tractorsimulator zullen daardoor minder praktijklessen nodig zijn. Dit betekent een veiliger, voordeliger en milieubewuster lesprogramma. Met een T-rijbewijs zijn studenten in staat om stage te lopen bij bedrijven en organisaties waarbij ze met de tractor de openbare weg op moeten.

23 mei voorpremières bij Terra Winschoten, Emmen, Groningen en Meppel
Op de vestigingen waar een tractorsimulator staat (Winschoten, Emmen, Groningen en Meppel) vindt op woensdag 23 mei een voorpremière plaats. Tijdens de voorpremière kunnen alle studenten, hun ouders en docenten alvast kennis maken met de simulator op de Terra vestiging bij hun in de buurt. Ook de bedrijven in de omgeving zijn hiervoor uitgenodigd. Overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om tijdens de voorpremières de unieke tractorsimulator te zien. Aanmelden kan via onderstaande e-mailadressen. Geeft u hierbij ook door met hoeveel personen u komt. 

Voorpremière Groningen
Tijd: 16.00 – 21.00 uur
Adres: Hereweg 99, 9721 AA Groningen
Aanmelden: groningen@mboterra.nl

Voorpremière Emmen
Tijd: 16.00 – 20.00 uur
Adres: Noordbargerstraat 75, 7812 AA Emmen
Aanmelden: emmen@mboterra.nl

Voorpremière Winschoten
Tijd: 17.00 - 19.00 uur
Adres: P.C. Hooftlaan 1, 9670 AH Winschoten
Aanmelden: campusws@mboterra.nl

Voorpremière Meppel
Tijd: 18.00 – 21.00 uur
Adres: Werkhorst 56, 7944 AV Meppel
Aanmelden: meppel@mboterra.nl
 
24 mei wereldpremière bij Terra MBO Meppel
Daarnaast vindt bij Terra MBO Meppel op donderdag 24 mei de wereldpremière van de nieuwe tractorsimulatoren van Terra plaats. Tijdens deze première worden de tractorsimulatoren officieel geopend door de heer Bijl, gedeputeerde van provincie Drenthe. Betrokkenen vanuit verschillende invalshoeken rondom de tractorsimulator zijn hiervoor uitgenodigd.

Deel dit op