Geplaatst | 20-08-2020

Nieuwe trekker voor TERRA

Nieuwe trekker voor TERRA Niels Kruizinga van LMB Rutgers Bedum overhandigt de sleutels van de nieuwe John Deere trekker aan Tjaard Hoekstra van TERRA – MBO Groningen. Foto: Bert Boer

TERRA vestiging MBO Groningen heeft onlangs een nieuwe trekker aangeschaft. De John Deere 6230 is aangeschaft bij Landbouwmechanisatiebedrijf Rutgers BV te Bedum en zal voornamelijk worden ingezet tijdens de praktijklessen op de praktijklocatie van het opleidingscentrum in Slochteren.

Tijdens deze lessen leren studenten van de opleidingen akkerbouw en loonwerk werken met de aanwezige trekkers en machines. Zo wordt er aandacht besteed aan de bediening van de verschillende trekkers en het aanbouwen van werktuigen. Daarbij krijgen de studenten les in het afstellen van verschillende grondbewerkingsmachines, zaai- en pootmachines en gewasverzorgingsmachines en wordt er ruimschoots aandacht besteed aan het werken met de machines op een perceel. Het werken met RTK-GPS vormt ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Het werkveld vraagt immers om goed opgeleide medewerkers, die goed uit de voeten kunnen met hedendaagse, moderne technieken. Vandaar deze aanschaf.

Ook worden er praktijklessen cultuurtechniek verzorgd. Hierbij leren de studenten werken met de aanwezige graafmachines en met laser- en egalisatieapparatuur. De praktijklocatie wordt (in samenwerking met ondernemers uit de omgeving) ook gebruikt als uitvalsbasis voor praktijklessen bodemkunde en plantenteelt.

Dat deze praktijklocatie een plek is waar de studenten graag vertoeven zal duidelijk zijn.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws