Geplaatst | 14-10-2019

Nieuwe springhindernis voor studenten van Terra mbo

Nieuwe springhindernis voor studenten van Terra mbo

Studenten van de Hippische Opleidingen van Terra mbo kregen op vrijdag 11 oktober een nieuwe hindernis aangeboden, een dubbelsprong bestaande uit een oxer en een uitdagende stijlsprong. “Wij zijn erg blij en trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen!”, aldus Inge Jonker, studente van de Hippische Opleidingen.

Inge Jonker volgt de opleiding hippisch bedrijfsleider paardenhouderij bij Terra mbo. Inge volgt alle praktijkvakken bij het schoolbedrijf Sunrise Stables in Assen. Afgelopen vrijdag heeft zij samen met medestudenten en Nico Werumeus Buning, afdelingsdirecteur bij Terra mbo, de nieuwe hindernis onthuld. Als symbolische handeling haalden zij paardendekens van de hindernis af en werd de hindernis in Terra mbo huisstijl onthuld.

Inge vertelt: “De aanschaf van de nieuwe hindernis is verzorgd middels een Regiolerenproject onder leiding van Didi Mulder, vierdejaars student hippisch instructeur paardensport. Verenigingen in de paardensector hebben een tekort aan dubbelsprongen. Tijdens concoursen worden daarom altijd hindernissen geleend. Nu leek het ons een goed idee om een eigen hindernis aan te schaffen. De nieuwe hindernis kunnen we dan tijdens onze eigen concoursen gebruiken, maar ook uitlenen aan concoursen in de regio Drenthe, Groningen en Friesland. Zo maken we tegelijk mooie reclame voor Terra mbo.”

Bart Waninge, docent Hippische Opleidingen, kreeg de eer om de hindernis in te wijden. Dit deed hij met een prachtige sprong met één van de lespaarden van Terra. Bij de onthulling van de hindernis ontvingen alle ook studenten een nieuw poloshirt als dank voor hun inzet.

Hippische Opleidingen
Terra biedt drie richtingen aan binnen de Hippische Opleidingen: vakbekwaam hippisch medewerker (niveau 3), hippisch bedrijfsleider (niveau 4) en hippisch instructeur (niveau 4). Bij alle richtingen leren studenten veel over gezondheid, verzorging, huisvesting, voortplanting, voeding, het werken met paarden en de paardensector. Daarnaast rijden de studenten veel paard en leren ze alles over het trainen van paarden, het geven van instructies en het organiseren van evenementen. De praktijkvakken van alle richtingen worden gegeven op het schoolbedrijf Sunrise Stables in Assen. Hier staan paarden gestald en zijn appartementen beschikbaar voor studenten.

Nieuwe springhindernis voor studenten van Terra mbo
Deel dit op