Nicolien Spinhoven koos voor Terra! Wat kies jij?

Nicolien Spinhoven koos voor Terra! Wat kies jij?

Je bent niet de enige die moet kiezen voor een vervolgopleiding. Al jouw leeftijdsgenoten staan voor de keuze van een studie. Ook gingen veel leerlingen je al voor. Zij kunnen je daarom goed helpen bij dit keuzeproces. Nicolien Spinhoven vertelt je graag hoe én waarom zij heeft gekozen voor een vervolgopleiding bij Terra.

Hoe heb je een mbo opleiding gekozen?
Ik wist al heel goed dat ik de opleiding Veehouderij wilde doen, maar ik heb wel eerst een beroepskeuzetest gedaan. Daarna heb ik een kijkje op de school genomen en mij laten informeren over de opleiding.

Wat is voor jou het verschil tussen vmbo en mbo?
Niet heel erg veel. Op het mbo heb je meer de verantwoordelijkheid voor jezelf. Dus je moet zelf meer om je schoolwerk denken. Daardoor leer je plannen en word je zelfstandig. Je leert niet alleen op school, maar ook in de praktijk. Bijvoorbeeld door het lopen van stage. Daar krijg je de kans om bezig te zijn met iets wat je het leukst vindt om te doen. Deze dagen vliegen voorbij! Daarnaast hebben we om de week les bij een veehouder in de buurt.

Waarom heb je voor de opleiding Veehouderij gekozen?
Uiteindelijk is het mijn wens om agrarisch ondernemer te worden en de boerderij van mijn ouders over te nemen. De opleiding Veehouderij is daar een goede basis voor.

Wat ga je na je mbo doen?
Na mijn opleiding bij Terra wil ik graag doorstromen naar het hbo. Dieren zijn echt mijn passie, ik zou mij geen beter beroep kunnen voorstellen!

Aanmelden nieuwsbrief