Geplaatst | 29-03-2016

Naar EK Motorkettingzagen!

Naar EK Motorkettingzagen!

Jan Bouwman, vierdejaars student Tuin, Park & Landschap van Terra Groningen, gaat deelnemen aan het Europees Kampioenschap Motorkettingzagen, vanaf 26 mei 2016 in Oostenrijk. “Ik hoop natuurlijk een podiumplek te behalen!”

Vorig jaar is Jan meegegaan als supporter naar het Europees Kampioenschap. “Dit werd gehouden in Estland. Ik vond het erg leuk om te kijken, mijn interesse ligt er ook wel. Vanuit school hebben we ook zaagcursussen gehad. Ik ben net gestart met mijn eigen bedrijf in boom- en tuinverzorging. Daar heb ik het natuurlijk ook voor nodig.” Het team dat vorig jaar deelnam aan het Europees Kampioenschap stelde aan Jan voor om mee te trainen. “Dat leek me wel wat, dus dat ben ik gaan doen. Iedere maandag ga ik naar Dalfsen om te trainen.” Om zich te plaatsen voor het EK heeft Jan deelgenomen aan een selectiewedstrijd. “De eerste vier personen plaatsten zich voor het EK. Ik was een van de vier.”

Precisie, behendigheid, snelheid

Het Europees Kampioenschap wordt gehouden in Kirchberg. “Het komt het aan op precisie, behendigheid en snelheid. Dat is ook waar ik nu hard voor train. Het is echt een kwestie van heel veel oefenen”, vertelt Jan. Op school heeft Jan heel wat positieve reacties gekregen op zijn deelname aan het EK. “Ze vinden het hier natuurlijk mooi en zijn enthousiast. Dat is leuk. Ik ga mijn uiterste best doen, ik hoop natuurlijk een podiumplek te behalen. Dat zal nog best lastig worden; hier is het wel een sport, maar in de Oostbloklanden wordt aan deze sport veel meer aandacht aan besteed dan in ons land. Ik heb me de afgelopen tijd zoveel en goed mogelijk voorbereid. Ik heb er heel veel zin in!”

Naar EK Motorkettingzagen!
Deel dit op

Gerelateerd nieuws