Geplaatst | 02-07-2019

Leerlingen Terra plaatsen eerste steen nieuwbouw Terra Emmen

Leerlingen Terra plaatsen eerste steen nieuwbouw Terra Emmen

In het bijzijn van klasgenoten, leraren, buurtbewoners en de mensen die bij de bouw betrokken zijn plaatsen drie leerlingen van Terra Emmen de eerste steen van hun nieuwe schoolgebouw. “Een mooie symbolische handeling" vertelt uitvoerder Ben van Delden van Brands bouw. “De fundering is de basis van het schoolgebouw en daarmee ook de basis van hun opleiding. En met een goede basis kun je ver komen."

De leerlingen denken ook mee over de invulling van hun nieuwe school. Zo willen ze graag dat het kooklokaal en de kantine met elkaar verbonden worden in het kader van de gezonde school, wensen ze 'chill' banken in de kantine en vooral mooie kleuren. “ Over ruim een jaar kunnen ze hun school in gebruik nemen" zegt regiodirecteur Erna Daling trots.

Een beetje trots is ook Onno Te Nuyl, voorzitter van Plaatselijk Belang Noordbarge. “Ik vind het fijn dat de school in Noordbarge blijft. Het zijn leuke leerlingen en ze brengen levendigheid mee in onze buurt. Wij gebruiken als buurtbewoners de school voor onze activiteiten en hebben op verschillende momenten mogen meedenken over de nieuwbouwplannen. Het resultaat: Terra krijgt een mooie school en wij het mooiste dorpshuis dat er is!"

Architect Sjoerd Betten heeft een duurzame school ontworpen met onder andere warmtepompen, een sedumdak en zonnecollectoren. Een ontwerp dat is geïnspireerd op de brink en het landschap van de Barger Es. Het komende jaar zal er hard gewerkt worden om het gebouw te realiseren. “Wind Design + Build doet dat samen met Brand Bouw Emmen, Niemeijer Installatietechniek en De Waard Zeewolde" vertelt directeur Roelof Wind. “En natuurlijk mag ik de collega's van het bouwteam niet vergeten. Het is een feestje om met hen te werken."

Hoe gaat de nieuwe school er uit zien? Deze video geeft een sfeerimpressie.

Deel dit op