Geplaatst | 06-03-2014

Leerlingen Terra actief op Wonen & CO de beurs

Leerlingen Terra actief op Wonen & CO de beurs

Van 13 tot en met 16 maart zijn derde- en vierdejaars leerlingen van verschillende mbo-opleidingen van Terra actief tijdens Wonen & Co de beurs in Martiniplaza in Groningen.

Leerlingen van de mbo-opleiding Tuin, Park & Landschap maken op donderdag 13 en vrijdag 14 maart deel uit van het adviesplein. Het Tuinteam van AOC Terra geeft praktische tuinadviezen; over snoeien, planten en bestratingsmateriaal. Zij kunnen ook een advies op maat geven op het gebied van tuininrichting, het is wel van belang dat bezoekers foto's of een tekening van hun tuin meenemen.

Leerlingen van de mbo-opleiding Design & Styling staan op hetzelfde balkon als de leerlingen van Tuin, Park & Landschap. Zij geven workshops aan de bezoekers. House of Happiness en Lekker Ruig, twee studentenbedrijven van AOC Terra, zijn aanwezig om hun producten te verkopen. House of Happiness verkoopt handgemaakte woon-, cadeau- en feestartikelen van hergebruikte materialen. Lekker Ruig ontwerpt en verkoopt stoere, industriële, en ruige meubels/woonaccessoires door middel van upcycling. Nieuwsgierig? Beide bedrijven hebben ook een facebookpagina!

Voor aanmelding voor een tuinadvies op maat kun je terecht op de website van Wonen & Co: www.wonenencodebeurs.nl.  

Deel dit op
Veelgestelde vragen
Kan ik met een mbo-diploma uiteindelijk naar het hbo?

Als je je niveau 4 mbo-diploma hebt gehaald, kun je in principe naar het hbo. Het kan wel zijn dat er bij bepaalde opleidingen om een vakkenpakket wordt gevraagd of dat je nog een toelatingsexamen moet doen om aan te tonen dat je het aan kunt. Dit verschilt per hbo-instelling.

Heb je een andere vraag? Stel hem via Twitter of Facebook of stuur een mail!

Paard
Is er ook een maximum aantal studenten per opleiding?

Nee, in principe niet. Met uitzondering van de opleiding paraveterinair. Voor deze opleiding hebben we een numerus fixus ingesteld. Kijk op de opleidingspagina van de opleiding paraveterinair voor meer informatie. We proberen binnen Terra altijd te kijken of er ook voldoende stageplaatsen zijn voor het aantal studenten.

Heb je een andere vraag? Stel hem via Twitter of Facebook of stuur een mail!

Paard
Krijg je alleen praktijkvakken?

Nee, je krijgt net als alle andere mbo-scholen algemeen vormende vakken: Nederlands, Engels, leren, loopbaan, burgerschap, economie, biologie en wiskunde. In Nederlands en Engels moet je ook verplicht examen doen.

Heb je een andere vraag? Stel hem via Twitter of Facebook of stuur een mail!

Paard