Geplaatst | 29-10-2015

Leerlingen Terra actief op Open Bedrijvendag Hoogeveen

Leerlingen Terra actief op Open Bedrijvendag Hoogeveen

Op zaterdag 7 november a.s. vindt de Open Bedrijvendag in Hoogeveen plaats. Het thema voor dit jaar is techniek. Leerlingen van de opleiding Groen, Grond & Infra van Terra Meppel gaan deze dag actief aan de slag bij Zuidema Groep in Hoogeveen, één van de 40 bedrijven die meedoen aan de Open Bedrijvendag.

De leerlingen van de mbo-opleiding werken op school met het concept regioleren: vanuit een leerlingstichting gaan ze aan de slag met opdrachten vanuit bedrijven en overheden uit de omgeving van de school. Een van deze opdrachten is die van Zuidema Groep in Hoogeveen. Het bedrijf heeft de leerlingen gevraagd om de deelname van Zuidema Groep aan de Open Bedrijvendag mede te organiseren. Het bedrijf is gespecialiseerd in grond-, weg- en waterbouw, verwerking van afvalstromen, levering van grondstoffen en gladheidbestrijding.

De opdracht aan de leerlingen bestond uit het regelen van machines en materieel voor de Open Bedrijvendag, het maken van een begroting, een plan van aanpak en een planning, met het doel de machines van Terra en Zuidema Groep op één locatie gezamenlijk aan het werk te kunnen zien. Michiel Zuidema, opdrachtgever van de leerlingen, is tevreden over het proces: “Het was heel leuk om dit gezamenlijk voor te bereiden. Zowel voor mij als voor de leerlingen. Ze komen dan toch weer met verrassende, leuke ideeën. Ik ben tevreden over de communicatie en het enthousiasme van de leerlingen.”

Tijdens de dag zelf presenteren de leerlingen trekkers met moderne apparatuur, demonstreren de omgang met mini- en midikranen, een zitmaaier en kettingzagen. En dit alles op het 80.000 m2 bedrijfsterrein van Zuidema Groep aan de Smirnoffstraat 14 in Hoogeveen. Daarnaast zullen de jongeren het één en ander vertellen over Terra Meppel en de opleidingen die daar worden aangeboden. 

Deel dit op

Gerelateerd nieuws