Geplaatst | 13-10-2015

Leerlingen MBO Terra veiliger in het verkeer

Leerlingen MBO Terra veiliger in het verkeer

Op woensdag 7 oktober heeft Veilig Verkeer Drenthe een Masterclass Boemerang verzorgd voor zo'n 150 mbo-leerlingen van Terra Meppel. De aanwezigen werden geconfronteerd met de mogelijke gevolgen van verkeerde beslissingen en risicovol gedrag in het verkeer.

Zo vertelde een politieman over de acties die zij moeten uitvoeren na een ongeval. Het slechtnieuws gesprek na een dodelijk ongeval en de nazorg raakt iedereen in de zaal. De brandweerman, een vrijwilliger, vertelt over zijn handelingen wanneer de pieper gaat. De ambulancemedewerker maakt duidelijk wat zij zoal aantreffen wanneer zij bij de slachtoffers aankomen. Tenslotte komt er een verkeersslachtoffer aan het woord. Hij wordt begeleid door een coach, aangezien hij de draad soms kwijt raakt in zijn verhaal nadat hij ernstig letsel heeft opgelopen. Na de voorstelling, vond er een nabespreking plaats in kleine groepen, waarbij de leerlingen hun eigen ervaringen konden vertellen en emoties konden delen. 

Doel van de school is om de leerlingen veiliger aan het verkeer te laten deelnemen. Bij Terra staat veiligheid hoog in het vaandel. De school wil niet alleen stil staan bij beroepsvorming, maar ook bij het dagelijks leven. In dit geval het leven als verkeersdeelnemer.

Leerlingen MBO Terra veiliger in het verkeer
Deel dit op

Gerelateerd nieuws