Geplaatst | 03-11-2014

Leerlingen Bloem & Design AOC Terra MBO Meppel Nederlands kampioen bloemschikken

Leerlingen Bloem & Design AOC Terra MBO Meppel Nederlands kampioen bloemschikken

De Leerlingen van de opleiding Bloem & Design van AOC Terra MBO Meppel zijn 30 oktober Nederlands kampioen Bloemschikken geworden. Het kampioenschap wordt jaarlijks georganiseerd door het vakblad Groei en Bloei. De leerlingen deden mee in de competentie voor de hoogste mbo-niveaus.

De wedstrijd werd georganiseerd in het mooie decor van de orchideeënhoeve in Luttelgeest. Het thema was ‘Revolutie’. De leerlingen van Meppel kozen voor het subthema industriële revolutie. Met houten en ijzeren tandwielen en het nodige bloemwerk werd het uitgebeeld.

Het gouden team van AOC Terra bestond uit: Emmely Klaver, Dagmar van Nierop, Louise de Vries en Jeanny Broekman. In de competitie voor niveau 2 leerlingen behaalde de school een hele mooie vierde plek. Het andere team van niveau 4 behaalde een eervolle derde plek. De prijs wordt 21 november uitgereikt door topmodel en oprichtster van Frederiques Choice, Frederique van de Wal. Zij is een topstylist als het om bloemwerk gaat. Design met bloemen staat weer volop in de belangstelling. Het programma Hollands Beste Bloemstylist wordt goed bekeken. In het programma speelt Sarah Dikker een hoofdrol. Ook zij heeft de opleiding Bloem & Design bij AOC Terra gevolgd. De leerlingen van AOC Terra MBO Meppel zijn vol trots. Het gebeurt niet vaak dat een school een Nederlands kampioen aflevert.

Voor meer foto's van het evenement klik hier

Ook heeft Groei en Bloei nog een filmpje gemaakt van de voorbereidingen. Deze kun je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=jF9fv2i7cic

Leerlingen Bloem & Design AOC Terra MBO Meppel Nederlands kampioen bloemschikken

Fotoalbum

Lorem ipsum dolat sit amet Lorem ipsum dolat sit amet Lorem ipsum dolat sit amet Lorem ipsum dolat sit amet

Deel dit op