Geplaatst | 08-04-2014

Leerlingen AOC Terra introduceren TREC-Riding in Zweeloo

Leerlingen AOC Terra introduceren TREC-Riding in Zweeloo

Leerlingen van de mbo-opleiding Paardenhouderij van AOC Terra in Emmen organiseren op zondag 20 en maandag 21 april een TREC-Riding weekend. Het evenement vindt plaats bij de Horperhoeve in Zweeloo.

Jacqueline Sprik en Britt Muis organiseren het evenement vanuit school. Vanuit het onderwijsconcept Regioleren krijgen de jongeren opdrachten vanuit de regio van de school. Het verzoek van de Horperhoeve is hier één van. In Nederland is TREC-riding is nog relatief onbekend. Een TREC wedstrijd is in feite een bekwaamheidstest voor recreatieruiters waarbij de nadruk wordt gelegd op de vaardigheden in trektochttechnieken en de saamhorigheid tussen ruiter en paard. TREC-riding bestaat uit drie onderdelen: een gangenproef, een behendigheidsparcours en een buitenrit met kaart van de omgeving waar je zelf de weg op moet vinden. Deelname met menkar is eventueel ook mogelijk.

Aanmelden
Jacquelien en Britt hopen op veel belangstelling. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via een van de volgende mailadressen; jpmensink@xs4all.nl, brittmuis@hotmail.com of jaquelien.sprik@gmail.com. Wanneer je niet in bezit bent van een eigen paard of je wilt meer informatie, ook dan kun je contact opnemen via één van de mailadressen. Het aantal plaatsen is beperkt en VOL=VOL!

Deel dit op

Gerelateerd nieuws