Geplaatst | 04-03-2014

Leerling AOC Terra tweede tijdens internationale veebeoordelingswedstrijd

Leerling AOC Terra tweede tijdens internationale veebeoordelingswedstrijd

Jurrian Lalkens van AOC Terra uit Groningen is tweede geworden tijdens een internationale veebeoordelingswedstrijd in Parijs. Jurrian maakte onderdeel uit van het veehouderijteam van AOC Terra en Stoas Vilentum (mbo en hbo) dat Nederland tijdens de wedstrijd vertegenwoordigde.

Het Concours Européens du Salon International de l’Agriculture 2014 vond plaats tijdens de SIA-landbouwshow van 22 februari tot 2 maart in Parijs. Het Nederlandse veehouderijteam bestond uit Jurrien Lalkens, Norwin Piet (beide AOC Terra MBO Groningen), Willem Verwoerd, Joost van Bommel (Stoas Wageningen) en begeleider Wilbert Waggelink.

De vier studenten deden mee aan de internationale veebeoordelingswedstrijd. Aan deze wedstrijd deden 48 andere studenten uit 18 verschillende landen mee. De studenten stonden voor een gecombineerde uitdaging: er moesten zowel twee koeien van een melkveeras als twee koeien van een vleesveeras gekeurd worden. Het resultaat mocht er zeker zijn, met twee plaatsen binnen de top vijf hebben de studenten het zeer goed gedaan. Jurrien Lalkens (AOC Terra) werd dus tweede en Willem Verwoerd (Stoas) eindigde op de vijfde plaats. Ook de andere twee studenten scoorden bovengemiddeld; Norwin Piet (AOC Terra) 21e en Joost van Bommel (Stoas) 22e. Voldoende reden om trots te zijn! 

Deel dit op

Gerelateerd nieuws