Kennismaken met een nieuwe school

Kennismaken met een nieuwe school

Iets nieuws is altijd spannend. Een nieuwe school, een nieuwe studie, nieuwe mensen. Gaat uw zoon of dochter volgend school jaar naar het mbo? Is de studierichting gekozen? Terra vindt het belangrijk dat studenten zich snel thuis voelen op hun nieuwe school. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan kennismaken met alle nieuwe dingen. 

Voor de zomervakantie
Gaat uw kind na de zomervakantie beginnen aan een mbo-opleiding van Terra? Welke studie is het geworden, ‘Natuur en Recreatie’, ‘Paraveterinair’, ‘Food, Life & Innovation’ of een van de andere twaalf richtingen? Wat uw zoon of dochter ook gekozen heeft, Terra wil dat uw kind zo snel mogelijk vertrouwd is met zijn of haar nieuwe omgeving. Daarom worden nieuwe studenten voor de zomervakantie al uitgenodigd op hun nieuwe school. Er wordt dan al uitleg gegeven over bijvoorbeeld stage en de start van het nieuwe schooljaar.”

Introductiedagen
Na de zomervakantie begint het echte werk, de studie. De eerste week staat in het teken van kennismaken. Thijmen Rooks, docent en decaan bij Terra mbo Groningen, legt uit op welke manier dat gebeurt: “Het ontmoeten van de nieuwe klas gebeurt in de eerste schoolweek. Deze week bestaat uit een aantal introductiedagen waar de nieuwe studenten kennis maken met elkaar, de school, de opleiding, de stad en hun vakgebied. Afgelopen jaar werd een 'vakdag' georganiseerd waarbij alle opleidingen vrijdags op excursie gingen. Komend schooljaar zal er ongetwijfeld weer iets verrassends worden georganiseerd, zodat nieuwe studenten zich snel thuis voelen?” 

Nog twijfels?
Twijfelt uw kind nog over een mbo-opleiding die hij of zijn wil gaan volgen? Bezoek dan het mbo. Het is mogelijk om een ochtend mee te lopen. Uw zoon of dochter kan meedraaien in de huidige lessen en alles doen wat een mbo-er doet. Aanmelden kan via: www.bezoekmbo.nl

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven en informatie ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Aenmelden voor een MBO-opleiding?
Ga naar Aanmelden Terra MBO

Aanmelden nieuwsbrief