Geplaatst | 10-03-2020

José Meems uit Grolloo vierde bij landelijke wedstrijd Skills the Finals

José Meems uit Grolloo vierde bij landelijke wedstrijd Skills the Finals

Afgelopen weekend stond Leeuwarden in het teken van Skills the Finals, het NK van meer dan 50 verschillende beroepen in het (v)mbo. Zo’n 415 finalisten van 52 verschillende mbo scholen streden om de beste van Nederland te worden. José Meems student van de opleiding Bloem, Groen & Styling van Terra MBO Emmen was één van de finalisten van de Skills Heroes 2020. Zij deed mee in de vakrichting Bloembinder.

Na het winnen van de voorronde op haar eigen school en de regionale kwalificatiewedstrijd mocht José door naar de landelijke finale, die dit jaar gehouden werd in Leeuwarden. In deze landelijke finale wordt bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/ haar vakgebied.

Tijdens de finalewedstrijd - die drie dagen duurt- krijgen deelnemers verschillende opdrachten waarop ze worden beoordeeld. Op de eerste dag was het maken van een plantenarrangement de opdracht, op de tweede dag stonden bruidswerk en haardecoratie centraal. Op de laatste dag waren er twee verrassingsopdrachten met ’s avonds de prijsuitreiking. Na een spannende finale behaalde José de vierde plaats, een fantastische prestatie! José vertelt vol enthousiasme over haar ervaring: “Een fantastische periode met een enorm gave ervaring om nooit meer te vergeten en dat beloond wordt met een vierde plaats van Nederland!”

Ook Sjoukje Bouius, docent en tevens persoonlijk begeleider van José, is lovend over de Skills wedstrijden. “Zelden kom je in een flow als die van deze week. Dit resultaat hebben we door samenwerking bereikt. José die ik mag begeleiden en deze prestatie levert, collega en jurylid Linda Eising die stimuleert en Terra die faciliteert samen met Smit kwekerijen stagebedrijf Bloemist Alex Aalders. We hebben een topweek gehad!”

Skills het grootste beroepenevent van Nederland 
De Skills wedstrijden komen tot stand door samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden. Ruim 10.000 mbo'ers doen mee aan de vakwedstrijden in verschillende richtingen. Deelname aan de vakwedstrijden van Skills Heroes past binnen de excellentieprogramma's van Terra: het geeft studenten een kans om hun talenten te laten zien en tijdens hun opleiding extra uitdagingen aan te gaan.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws