Geplaatst |

Jongeren Voedselraad genomineerd voor publieksprijs SustainaBul MBO

Jongeren Voedselraad genomineerd voor publieksprijs SustainaBul MBO

De Jongeren Voedselraad is vorige maand geïnstalleerd tijdens de Dag van de Duurzaamheid en nu al zijn ze genomineerd voor de publieksprijs van de SustainaBul MBO. De SustainaBul is een jaarlijkse ranglijst van duurzaamheid van het Middelbaar beroepsonderwijs binnen de ROC/AOC's.

De ROC/AOC's worden via de SustainaBul MBO gevraagd om middels een digitale zelfscan hun eigen onderwijs, praktijk en bedrijfsvoering kritisch tegen het licht te houden. De toelichting en bewijstukken worden met elkaar gedeeld en besproken, zodat er ook actief van en met elkaar geleerd kan worden. Samen brengen ze zo de duurzame ontwikkeling in het MBO verder. Om elkaar nog meer te stimuleren worden de antwoorden door de deelnemers zelf in een ranglijst geplaatst. Het hele traject wordt daarna feestelijk afgesloten met de presentatie van mooie voorbeelden en de uitreiking van de SustainaBul MBO.​

De Jongeren Voedselraad van Terra is genomineerd omdat de studenten in deze raad persoonlijk gedreven zijn een actieve en kritische rol te spelen om, vanuit het perspectief van de jongeren, het onderwijs over voedsel en voedselproductie een kwaliteitsimpuls te geven en optimaal af te stemmen op actuele uitdagingen en vraagstukken.

De stemming en uitreiking voor deze prijs vindt plaats op 11 december onder toeziend oog van Minister Sigrid Kaag, tijdens het online event van de SustainaBul MBO vanuit Wellant in Houten.

Op de foto drie jongeren van de raad.​

Deel dit op