Geplaatst | 10-11-2014

Jaarlijkse Autumn Desert Trail groot succes!

Jaarlijkse Autumn Desert Trail groot succes!

Onlangs organiseerde Stichting Life van AOC Terra MBO Meppel in samenwerking met Staatsbosbeheer de jaarlijkse Autumn Desert Trail. Ruim 300 paarden konden heerlijk uitwaaien op de Kale Duinen in het Drents Friese Wold. Normaal gesproken mogen er geen paarden rennen in het natuurgebied, maar Staatsbosbeheer maakt een keer per jaar een uitzondering. Door de paarden rond te laten stuiven over de kale vlaktes wordt het zand losgemaakt en wordt voorkomen dat er mos en boompjes gaan groeien in het stuifzandgebied.

Er was grote belangstelling voor deze tocht. Met  330 deelnemers was het een zeer geslaagde en gezellige dag. Om 9.00 uur mochten de eerste deelnemers het gebied in en om 14.00 uur startten de laatste ruiters. Tot 17.00 uur hadden zij de gelegenheid om het gebied te verkennen.

Dit jaar was er een speurtocht uitgezet. Twaalf bakens waren door het gebied verspreid met elk een nummer en een vraag. Aan elk antwoord was een letter gekoppeld waaruit een woord gespeld moest worden: Aekeringenzand. Door middel van een loting zijn er vier prijzen uitgereikt aan de mensen met het goede antwoord. Het weer zat ook mee. Met een zacht briesje en doorbrekende zon was het perfect weer om te rijden. Voor de ruiters en menners was er midden op het gebied de mogelijkheid om cake en warme chocolademelk te halen. Dit gaf alle deelnemers en paarden de gelegenheid om even bij te komen. TV Drenthe heeft hele mooie opnames gemaakt die te zien waren in het nieuws en in het programma Roeg: http://www.youtube.com/watch?v=6hdedEhU3WE&sns=tw.

De dag verliep als gepland en er was veel positieve feedback van alle ruiters en menners. Een prachtig evenement wat volgend jaar zeker weer georganiseerd gaat worden!

Meer foto's vind je op facebook, klik hier

Deel dit op