Ilona Molag koos voor Terra! Wat kies jij?

Ilona Molag koos voor Terra! Wat kies jij?

Student Ilona Molag volgt een opleiding bij Terra. Zij deelt graag haar tips en trucs met jou, zodat jij goed kan kiezen voor een mbo-opleiding die het beste bij jou past!

Hoe heb je een mbo-opleiding gekozen?

Via mijn school werd een project aangeboden waardoor ik op verschillende scholen een dag mee mogen lopen. Toen ik bij Terra een dag mee liep, wist ik dat hier een opleiding was die mij heel erg leuk leek. Na deze meeloopdag heb ik de open dagen bezocht. Hier werd mijn keuze bevestigd. Ik voel me thuis op deze school en dat vindt ik erg belangrijk. Sfeer en gezelligheid!

Wat is voor jou het verschil tussen vmbo en mbo?

Het grootste verschil wat ik heb ervaren is dat je er voor jezelf zit. Je doet het voor jezelf niet voor de docenten. Dus zit je op je telefoon of let je niet op? Geen probleem op het mbo, maar dan moet je niet achteraf klagen. Ik vindt het mbo vrijer en je kunt vooral in de praktijk alles van het vak leren. Op het vmbo ben je nog heel algemeen bezig, maar op het mbo ga je toch dieper op zaken in.

Waarom heb je voor de opleiding bij Terra gekozen?

Zoals ik eigenlijk zei, vindt het een gezellige en sfeervolle school. Een school waar je jezelf kunt zijn en waar ik mij thuis voel. Het voelt ook als een school en niet als een gloednieuw kantoor gebouw waar je werkt.

Wat ga je na je mbo doen?

Deze vraag die stel ik mijzelf al een lange tijd. En ik zal je vertellen dat ik het nog steeds niet weet, maar ik heb wel een paar opties.
Optie 1 - Ik ga full-time werken.
Optie 2 - Ik ga de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving volgen aan het hbo.
Optie 3 - Ik ga op zoek naar nog een andere mbo-opleiding die mij leuk lijkt.
Wat ik ga doen weet ik dus nog niet, maar hoop er snel achter te komen.

Aanmelden nieuwsbrief