Geplaatst | 11-04-2019

Geen diploma? Kies dan voor een entreeopleiding!

Is de kans aanwezig dat je straks zonder diploma van het vmbo komt? Of kom je van een praktijkschool en wil je graag verder leren? Misschien wil je een mbo-opleiding op niveau 2 volgen, maar heb je nog niet de juiste papieren? Kies dan voor een entreeopleiding!

De entreeopleiding is een opleiding waarmee een mbo-diploma voor assistent medewerker gehaald kan worden. Speciaal voor mensen die goed met hun handen werken en het beste leren in de praktijk. Studenten leren de algemene vaardigheden die nodig zijn om in een bedrijf aan de slag gaat als werknemer.

Dit gaat je doen
Bij de entreeopleiding gaat het vooral om de praktijk, maar studenten krijgen ook theorie. We leren je wat een goede werkhouding is, hoe je goed kunt samenwerken met collega’s en hoe je omgaat met verandering. Studenten volgen een aantal algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.
De entreeopleiding duurt één jaar. Binnen dit jaar leer je om onder toezicht en begeleiding eenvoudig werk uit te voeren in een bedrijf. Tijdens de opleiding kun je je ook voorbereiden op een vervolgopleiding niveau 2. Je gaat ook stagelopen of werken bij een erkend leerbedrijf.

Studieadvies
Tijdens de entreeopleiding geeft Terra binnen vier maanden een studieadvies. Het advies is bijvoorbeeld:

  • de student kan het beste gaan werken na het behalen van het diploma;
  • de student kan na de entreeopleiding doorstromen naar mbo niveau 2;
  • wisselen van profiel binnen de entreeopleiding is een goede optie voor de student;
  • de student kan beter wisselen van leerweg (bol of bbl).

Een studieadvies komt nooit als een verrassing, want tijdens de opleiding praten we regelmatig met elkaar. We maken afspraken met de student over de studie en over henzelf. Heb je extra hulp of begeleiding nodig? De studieloopbaanbegeleider staat altijd voor je klaar.

Blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven en informatie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Deel dit op

Gerelateerd nieuws