Geplaatst | 13-03-2020

Foodstudenten Terra geven gezonde workshop in PI Esserheem te Veenhuizen

Foodstudenten Terra geven gezonde workshop in PI Esserheem te Veenhuizen

Drie studenten van de opleiding Food, Life & Innovation van Terra MBO hebben zaterdag 8 maart een workshop gegeven bij penitentiaire inrichting (PI) Esserheem te Veenhuizen. Thema van de workshop was gezonde borrelhapjes. De workshop was een onderdeel van het project Gezinsbenadering van Esserheem. Centraal stond het bevorderen van het contact tussen vader en kind en dat is gelukt!

Op de afdeling PI Esserheemvolgen gedetineerde vaders een speciaal programma om de band met hun kinderen zo goed mogelijk te houden. Het doel is de ‘detentieschade’ bij het kind zoveel mogelijk te voorkomen. Tijdens de workshop van de studenten van Food, Life & Innovation van Terra MBO hebben de vaders en hun kinderen verschillende soorten gezonde borrelhapjes gemaakt. De mini hamburgertjes waren naast de kipsalade, tomatensoep en tzatziki het meest in trek!

De penitentiaire inrichting heeft voor dit vader-kind project een speciale lichte ruimte ingericht, met een lekkere bank en houten tafels, zodat de kinderen er zoveel als mogelijk op hun gemak zijn. De vaders zijn van plan om in de toekomst vaker hapjes te gaan maken. Ze zien graag een herhaling van de workshop door de studenten. Marjan Nijenbanning, projectleider en docent van de opleiding Food, Life & Innovation, begeleidde de studenten tijdens de workshop. “Het was prachtig om te zien hoe kinderen en vaders samen genoten. Trots dat onze studenten hieraan bij konden dragen”, vertelt Marjan.

Niet alleen voor de vaders en kinderen was het een geslaagde ochtend, ook voor de foodstudenten was dit een waardevolle ervaring. “Tijdens de reflectie met studenten werd duidelijk dat zij op meerdere vlakken geraakt waren en het was goed daar met elkaar bij stil te staan”.

Meer informatie over de opleiding Food, Life & Innovation: www.wordfoodprofessional.nl

Deel dit op