Geplaatst | 11-10-2017

Foodevent Meppel

Foodevent Meppel

Terra mbo start vanaf augustus 2018 de nieuwe opleiding Food, Life & Innovation. Deze opleiding wordt ingevuld vanuit de 'Van grond tot Mond' gedachte. Tijdens het Foodevent in Meppel kun je alvast kennismaken met deze nieuwe opleiding.

Foodevent Meppel

Terra mbo start vanaf augustus 2018 de nieuwe opleiding Food, Life & Innovation (niveau 4). Deze opleiding wordt ingevuld vanuit de 'Van grond tot Mond' gedachte, met duurzaam en gezond eten als belangrijkste pijlers. Ze krijgen o.a. ook een eigen zwammenkwekerij op koffiedik als educatie lab bij de school. Deze wordt opgezet en begeleidt door WesterZwam. WesterZwam is een onderneming uit Wapserveen, die oesterzwammen kweekt op koffiedik volgens de principes van de blue economy (circulair) en werken zo van afvalreductie aan lokale voedselproductie.

Op 11 oktober tijdens het Foodevent kan de doelgroep alvast kennismaken met deze nieuwe opleiding. Dit event laat zien hoe het circulaire voedselproces werkt met de Zwammenkwekerij als lichtend voorbeeld. Daarnaast zal er worden geëxperimenteerd worden met het bereiden van gezond voedsel, denk ik hierbij aan het bereiden van zwammetjes op je bammetje een veldbonen gehaktbal etc. Het programma laat jongeren kennis maken en proeven van alles met gezond en duurzaam voedsel te maken heeft en is een voorproefje op de nieuwe opleiding die bij Terra mbo gaat starten.

Wanneer:                  woensdag 11 oktober 2017
Tijd:                           12.00 - 17.00 uur
Locatie:                     Terra mbo Meppel, Werkhorst 56 (kassen van de school)

Voor wie?
VMBO/MBO leerlingen die interesse hebben in óf bezig zijn met opleidingen richting voeding en/of landbouw, maar uiteraard voor iedereen toegankelijk.

De organisatie en coördinatie van dit evenement is in handen van: 
Natuur en Milieufederatie Drenthe, IVN/GGD ( Jong Leren Eten programma) en WesterZwam

Partners:
Terra MBO Meppel, De Rabobank,  NICE

Workshops:

  • Workshop 'Koken met zwammen en .. '
  • Workshop 'Zelf zwammen kweken op koffiedik' 
  • Workshop “Oergranen in een nieuw jasje"
  • Workshop 'Zwammen over het schap'
  • Workshop 'Foodfotografie & design'
Deel dit op

Gerelateerd nieuws