Geplaatst |

​Femke Kingma vertegenwoordigt Terra tijdens Mbo'ers pakken aan

​Femke Kingma vertegenwoordigt Terra tijdens Mbo'ers pakken aan

Helaas… door de coronamaatregelen dit jaar geen grootste ambassadeursverkiezing met een feestelijke finale binnen Terra mbo. Om dit jaar toch aan de landelijke mbo ambassadeursverkiezing 'Mbo'ers Pakken Aan' mee te kunnen doen is er via een summiere stemming gekozen dat Femke Kingma de nieuwe ambassadeur van Terra mbo is. Zij gaat Terra vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale.

Femke zit in het tweede leerjaar van de opleiding Food, Life & Innovation van Terra mbo. Ze is samen met klasgenoten uitgeroepen tot winnaar van de MBO Voedselverspilling Challenge 2019! Zij heeft een oplossing bedacht voor een groot probleem, namelijk eetbare producten die nu weggegooid worden. Akker- en tuinbouwbedrijf Nieuw Udengast levert pompoenen aan supermarkten. Niet alle pompoenen voldoen aan de eisen voor verkoop; ze zijn te klein of hebben een verkeerde kleur, maar zijn verder prima. Samen met Snackbar van de Toekomst hebben de studenten geëxperimenteerd met het maken van pompoenpatat.

Daarnaast is Femke medeoprichtster en lid van de Voedsel Jongerenraad. De Voedsel Jongerenraad heeft de publieksprijs van de Sustainabul MBO 2020 gewonnen!

Femke is met haar sprankelende persoonlijkheid en haar kennis een goede kandidaat voor de landelijke titel.

Deel dit op