Geplaatst | 26-05-2014

Expositie Bloem AOC Terra: duurzaamheid centraal

Expositie Bloem AOC Terra: duurzaamheid centraal

Afgelopen weekend vond in de Grote of Mariakerk in Meppel de bloemenexpositie van leerlingen van de opleiding Bloem & Design van AOC Terra mbo plaats.

De opening van de tentoonstelling werd verricht door Madeleine Last, één van de gecommitteerden. Madeleine heeft lesgegeven op het vmbo én mbo van AOC Terra, ze is meester binder bloemschikken en heeft gewerkt bij PTC plus. Momenteel is ze zzp-er, kunstenares, plantaardig vormgever en werkzaam in de palliatieve zorg. 

Het thema van de expositie was dit jaar ‘Duurzaamheid en omgang met gebruikte materialen’. In haar toespraak haalde Madeleine de laatste les van professor Wubbo Ockels, pionier in innovatief en duurzaam denken, aan, waarin hij benadrukt dat er echt acht gegeven moet worden op de aarde, de natuur en de duurzaamheid.

Dat juist jongeren, leerlingen Bloem & Design, zich kundig kunnen inleven in de laatste boodschap van de professor - astronaut hebben ze tijdens de expositie bewezen. De boodschap heeft zich vertaald in de werkstukken. De prachtige bloemarrangementen laten zien dat de jongeren met respect de natuur verwerken in hun creaties en dat de designopdrachten innovatieve toepassingen opleveren van gebruikte goederen. 

Voor foto's, klik hier.  

Deel dit op

Gerelateerd nieuws