Geplaatst | 01-12-2020

Elvira Stoppels wint voorronde Skills wedstrijd Bloembinden

Afgelopen maandag hebben studenten van de opleiding Bloem, Groen & Styling van Terra mbo deelgenomen aan de voorronde voor de landelijke Skills wedstrijd Bloembinden. Elvira Stoppels van Terra MBO Groningen heeft de voorronde gewonnen. Zij gaat op 24 maart 2021 meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Elvira heeft tijdens de voorronde haar vakskills losgelaten op het maken van een winters arrangement op een kerstster van oasis. In het creatieve bloemstuk moest zij twee technieken (steken en verbinden) laten zien. Dit alles binnen een tijdsbestek van 75 minuten. Elvira heeft in de voorronde twee andere studenten van de opleiding Bloem, Groen & Styling achter zich gelaten. De jury, bestaande uit een vakdocent van Terra, verkoos Eliva tot winnaar, omdat zij op alle onderdelen stabiel had gescoord (techniek, compositie en kleurgebruik), ze heeft veel laten zien in de 75 minuten en vooral ook heel netjes gewerkt.

Dé vakwedstrijden van het mbo!
Skills wedstrijden zijn dé vakwedstrijden voor het mbo. Studenten kunnen in de circa 50 jaarlijkse wedstrijden hun skills laten zien. Dit begint met een voorronde op school. De winnaars van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden. Daarin strijden zij tegen studenten van andere mbo-instellingen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale. Deze vindt plaats tijdens het grootste mbo-evenement van Nederland, Skills The Finals. In de finale wordt bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied!

Deel dit op

Gerelateerd nieuws