Geplaatst | 28-10-2015

Boek docent overhandigd aan wethouder gemeente Groningen

Boek docent overhandigd aan wethouder gemeente Groningen

Op woensdag 28 oktober heeft Martin Knol, docent bij Terra Groningen, het eerste exemplaar van zijn boek ‘Buiten beter, Beter buiten’ overhandigd aan Ton Schroor, wethouder Onderwijs van de gemeente Groningen.

In zijn boek geeft Martin Knol zijn visie over groen binnen de samenleving. “Ik wil graag mensen in zorginstellingen, scholen, kinderdagverblijven, recreatiegebieden en winkels duidelijk maken dat de invloed van de natuur daadwerkelijk effect heeft op mensen in hun gedrag en gevoel”, vertelt Martin. “De inrichting van de buitenruimte is zo belangrijk; dat beseffen we niet altijd. Ook in een werkomgeving speelt dit een grote rol, een goede werksfeer zorgt voor meer werkplezier en inspiratie voor de werknemers”.

Samenwerking
De reden dat de docent zijn boek overhandigde aan de wethouder is dat de school een nauwe samenwerking heeft met de gemeente Groningen op verschillende gebieden. Terra werkt al een aantal jaren binnen haar mbo-opleidingen met het concept regioleren. Tijdens regioleren werken leerlingen in stichtingsverband aan opdrachten van bedrijven en overheden in de omgeving van de school. Zo zijn er leerlingen actief op het Suikerunieterrein in de stad en is er een samenwerking met de wijken de Wijert/Helpman. Hier heeft de school sinds kort een eigen pand, waar leerlingen en docenten met de bewoners in de wijk aan de slag gaan op verschillende terreinen. In de toekomst worden er workshops gehouden en gastlessen gegeven; voor iedereen toegankelijk.


Martin: “Ton Schroor is, naast wethouder Onderwijs van de gemeente Groningen, ook wijkwethouder van Stadsdeel Zuid. Daarom leek hij me het meest geschikt om het boek aan te overhandigen. Daarnaast zijn wij natuurlijk heel blij met de samenwerking met de gemeente!” Ook de gemeente is erg blij met de samenwerking. “Terra heeft goud in handen met dit concept, door leerlingen in de praktijk en middenin de samenleving te laten leren stoom je zo’n jongere pas echt goed klaar voor de toekomst”, aldus Ton Schroor. “Daarnaast past het heel goed in de gebiedsgerichte aanpak die de gemeente in het coalitieakkoord beschrijft.”

Webshop
Het boek ‘Buiten beter, Beter buiten’ wordt verkocht via de webshop van leerlingen van de stichting Stijlvol Ondernemen van Terra Groningen. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting voor gemaakte en toekomstige onkosten. Interesse? Het boek kan besteld worden via: http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/stijlvol-design/.

Boek docent overhandigd aan wethouder gemeente Groningen
Deel dit op

Gerelateerd nieuws