Geplaatst | 14-05-2014

AOC Terra tilt bloemonderwijs naar hoger niveau

AOC Terra tilt bloemonderwijs naar hoger niveau

AOC Terra MBO Groningen wil het bloemonderwijs naar een hoger niveau tillen. Daarom is de school al een poosje actief betrokken bij FlorCert. Dit is een Europees programma om de kwaliteit van het bloemschikonderwijs op niveau te houden.

Om de relaties van de school te informeren over de ontwikkelingen rondom FlorCert, organiseert AOC Terra begin juni twee evenementen onder dit thema. Zo vindt er op maandag 2 juni een excursie plaats naar de Landesgartenschau in Papenburg. Derdejaars leerlingen van de opleiding Bloem & Design maken die week in Papenburg het bloemwerk voor de binnententoonstelling. Tijdens deze excursie komen deelnemers uit zeven Europese landen in het kader van FlorCert kijken hoe de leerlingen te werk gaan.

Op dinsdag 3 juni organiseert de school een seminar over FlorCert. Het seminar bestaat uit verschillende onderdelen. Zo worden er lezingen gegeven door professionals die hun visie op hun vakgebied geven en wordt er ingegaan op de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ook is er werk te zien van een viertal leerlingen die eerder op de dag een FlorCert toets hebben gedaan. Tot slot wordt er door Mikael Sörenson, CEO van FlorCert, in het kort iets vertelt over FlorCert.

Meer informatie over FlorCert is te vinden op www.florcert.eu of via Facebook: www.facebook.com/FlorCert.eu. 

Deel dit op

Gerelateerd nieuws